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22 May 2001
Clerk to Security Panel
Legislative Council
Legislative Council Building
8 Jackson Road
Hong Kong
(Attn: Mrs Sharon Tong)

Dear Mrs Tong

Proposed Amendments to
the Fire Services Ordinance (Cap. 95)

During the discussion of the above subject at the Security Panel
meeting held on 3 April, a member asked if the Fire Services Ordinance
(FSO) was binding on the State.  As requested, I am writing to provide a
written response.

There is no express provision in FSO making it applicable to the
Government or offices set up by the Central People's Government in Hong
Kong (CPG offices).  However, Fire Services Department (FSD) officers
have the duty under FSO to, among other things, extinguish fire and
protect life and property in case of fire. Section 10 of FSO specifically
provides that, on the occasion of a fire or other calamity, they may take
such measures as may appear to them to be necessary or expedient for the
protection of life and property.
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FSD officers have not encountered any problem when carrying out
their duties in respect of premises of the Government or CPG offices.

Yours sincerely

 ( David Wong )
for Secretary for Security


