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Secretary for Financial Services and the Treasury
Financial Services and the Treasury Bureau 
(Attn: Mr Alan LO, PAS(FS)4) 
18/F, Tower 1 
Admiralty Centre 
18 Harcourt Road 
Hong Kong 

By Fax (2865 6778) and By Post

24 December 2004

 
 
Dear Mr LO 
 

Companies (Amendment) Bill 2004 (“the Bill”) 
 
 I refer to your letter of 23 November 2004. 
 
 Section 2(1) of the 23rd Schedule of the Bill sets out the various criteria 
under which an undertaking is defined to be a parent undertaking (“parent 
undertaking”) in relation to another undertaking (“subsidiary undertaking “).  It 
appears that more that one undertaking can satisfy the criteria and become the parent 
undertakings of a subsidiary undertaking.  Please clarify the policy intent in this 
aspect and the obligation of these parent undertakings under the Companies 
Ordinance (Cap. 32) in preparing the group accounts.   
 
 It is appreciated that your reply in both Chinese and English could reach 
us by close of play, 5 January 2005. 
 
 
  Yours sincerely 

 
 
 
 
 
 (Monna LAI) 
 Assistant Legal Adviser 


