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Clause  Amendment Proposed  

5 By adding the following – 

 “( ba) by adding – 

 “(2A) Subsection (2) does not 

prevent a person from smoking or 

carrying a lighted cigarette, cigar or 

pipe if he is exempt from that 

subsection under Schedule 5.”.”. 

  

New By adding after clause 22 - 

 “ 22A. Schedule added 

 The following is added – 

  “SCHEDULE 5 [s. 3(2A)]  

  

 EXEMPTION FROM SECTION 3(2) OF THE ORDINANCE 

  

 Exemption for live performance 
or recording for film or 

television programme 
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 1. Interpretation 

 (1) In this Schedule – 

 “film” ( 電影) means a film within the meaning 

of section 2(1) of the Film Censorship 

Ordinance (Cap. 392); 

 “live performance” ( 現場表演) means a 

performance given or done before a live 

audience, whether on payment or 

otherwise; 

 “performance” ( 表演) means any play, show, 

entertainment or any other kind of 

performance; 

 “smoking act” ( 吸煙動作) means smoking or 

carrying a lighted cigarette, cigar or 

pipe; 

 “television programme” ( 電視節目) means a 

television programme within the meaning 

of section 2(1) of the Broadcasting 

Ordinance (Cap. 562). 
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 (2) For the purposes of this Schedule, 

a venue is a designated performance venue if 

it is – 

 (a) situated in – 

  (i) a school other than 

one that provides 

any nursery, 

kindergarten or 

primary education 

within the meaning 

of section 3(1) of 

the Education 

Ordinance (Cap. 

279); or 

  (ii) a specified 

educational 

establishment; and 

 (b) designated by the manager of 

that school or establishment 

as a venue for any live 

performance. 
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 2. Exemption for live performance 

  For the purposes of section 3(2A) of the 

Ordinance, a person who does a smoking act in 

a no smoking area is exempt from section 3(2) 

of the Ordinance if he proves that – 

 (a) he is performing in a live 

performance, and his smoking 

act forms part of that 

performance; 

 (b) the no smoking area in which 

the live performance takes 

place is not a school or 

specified educational 

establishment except a 

designated performance venue; 

 (c) the manager of the no smoking 

area has given his prior 

permission for the live 

performance with the smoking 

act to take place in the no 

smoking area; 

 (d) the live performance takes 

place only within the time and 

at the location permitted by 

the manager; and 
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 (e) the smoking act complies with 

all the requirements specified 

in relation to such an act 

under section 4. 

  

 3. Exemption for recording for film 
or television programme 

  For the purposes of section 3(2A) of the 

Ordinance, a person who does a smoking act in 

a no smoking area is exempt from section 3(2) 

of the Ordinance if he proves that – 

 (a) he is performing in a 

performance, and his smoking 

act forms part of the 

performance; 

 (b) the performance is being 

recorded for the production of 

a film or television programme 

(whether live or otherwise); 

 (c) the film or television 

programme is not, and does not 

form part of, a tobacco 

advertisement; 
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 (d) the manager of the no smoking 

area in which the performance 

takes place has given his 

prior permission for the 

performance with the smoking 

act to take place in the no 

smoking area; 

 (e) the performance takes place 

only within the time and at 

the location permitted by the 

manager; and 

 (f) the smoking act complies with 

all the requirements specified 

in relation to such an act 

under section 4. 

  

 4. Specified requirements for smoking act 

  For the purposes of sections 2(e) and 

3(f), the following are the requirements 

specified in relation to a smoking act – 

 (a) the act does not expressly or 

impliedly induce, suggest or 

request any person to purchase 

or smoke any tobacco product; 
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 (b) the act does not illustrate 

smoking in a manner that is 

calculated, expressly or 

impliedly, to promote or 

encourage the use of any 

tobacco product; 

 (c) the act does not illustrate 

the package of any tobacco 

product; and 

 (d) the act does not illustrate 

any quality of any tobacco 

product except for the purpose 

of publicizing the harm of 

smoking.”.”. 

  

 


