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Wan Chai 
Hong Kong 

By Fax (2318 1877) and By Post

28 July 2005

 
 
Dear Mr HA 
 

Waste Disposal (Amendment) Bill 2005 
 
 I refer to your letter dated 25 July 2005. 
 
 Regarding your reply that healthcare professionals are allowed to 
deliver no more than 5 kg of clinical waste, generated by themselves and other 
small clinical waste producers, to a licensed disposal facility, I have the 
following comments: 
 

(a) the Administration informed members in the Bills Committee 
meeting on 26 July 2005 that private clinics would be permitted to 
deliver clinical waste to the nearby laboratories or collection points.  
Please clarify the difference between delivery of clinical waste to 
licensed disposal facility/nearby laboratories/collection points; and 

 
(b) will the delivery by healthcare professionals of clinical waste 

generated by other small clinical waste producers amount to 
providing services for the collection or removal of clinical waste 
under the new section 11(2)? 
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It is appreciated that your reply in both Chinese and English could 
reach us by close of play, 5 August 2005. 
 
 
  Yours sincerely 

 
 
 
 
 (Monna LAI) 
 Assistant Legal Adviser 
 
 

c.c. DoJ (Attn: Ms. Fanny IP, SALD) 
 DoJ (Attn: Ms Frances HUI, SGC) 


