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Dear Ms TO, 
 

Proposed Section 54A of the Copyright (Amendment) Bill 2006 
 
 I refer to the correspondence exchanged between you and my colleague, 
Miss Anita Ho, with regard to the drafting and legal aspects of the Copyright 
(Amendment) Bill 2006 (“the Bill”) in May and June.  I also refer to the discussions 
about the proposed section 54A of the Bill at the Bills Committee meeting on 6 July 
2006. 
 
 Section 54(1) of the Copyright Ordinance (Cap. 528) (“the Ordinance”) 
provides that copyright is not infringed by anything done for the purposes of the 
proceedings of the Legislative Council or judicial proceedings.  Clause 16 of the Bill 
seeks to introduce a new section 54A to provide for permitted act in respect of the fair 
dealing with a work by the Government, the Executive Council, the Legislative 
Council, the Judiciary or any District Council for the purposes efficient administration 
of urgent business. 
 
 In its information paper no. CB(1)1913/05-06(01) (para. 15 and 16), the 
Administration has provided certain examples of fair dealing in the cases of the 
Government and the District Council for the purposes of public administration to 
which copyright exemption are sought be given. 
 
Question 1 
 
 I wonder if you could advise the Bills Committee the precise nature and 
scope of the business, work or activities of the Legislative Council (with examples if 
possible) which are not within the scope of “proceedings of the Legislative Council” 



-  2  - 

under section 54(1) of the Ordinance and which are now sought to be covered by new 
section 54A.  
 
Question 2 
 
 Under section 198(1) of the Ordinance, the term “judicial proceedings” 
mentioned in section 54(1) “includes proceedings before any court, tribunal or person 
having authority to decide any matter affecting a person’s legal rights or liabilities”.  
Please advise the Bills Committee the precise nature and scope of the business, work 
or activities of the Judiciary (with examples if possible) which are not within the 
scope of “judicial proceedings” under section 54(1) of the Ordinance and which are 
now sought to be covered by new section 54A. 
 
 I look forward to your reply in bilingual form on or before 14 July 2006. 
 
 
           Yours sincerely, 
 
 
 
 
 
           Kitty Cheng 
           Assistant Legal Adviser 
 
c.c. Legal Adviser 
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