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Legislative Council Secretariat
3/F, Citibank Tower

3 Garden Road

Central

Hong Kong By Email

Attn.:  Ms. Iris Cheung
Clerk To Bills Committee

Dear Sirs,
Re: Lifts and Escalators Bill

Referring to your letter dated Jun 24, 2011, we enclosed herewith our written views for the
Committee’s consideration.

Thank you for your kind attention.

Yours faithfully
OTIS ELEVATOR COMPANY (HK) LTD.

welgy,

Lai Wah Hing
Director
EH&S and Field Operations
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Comments on Lifts and Escalators Bill

(1) Clause 2: Interpretation _
Lift works includes any kind of work concerning the installation, commissioning,
examination, maintenance, repair, alteration or demolition of a lift or any associated
equipment or machinery of a lift.

Escalator works includes any kind of work concerning the installation, commissioning,
examination, maintenance, repair, alteration or demolition of an escalator or any associated
equipment or machinery of an escalator

Comments:

In some of the works for lifts or escalators, building works (e.g. filling the gap between landing
door columns and the adjacent walls) and decoration works (e.g. lift car cage decoration) may
be involved. In trade practice, these works were conducted by the experts of building
works/decoration works instead of lift/escalator workers. If these works also include in
lift/escalator works, these works must be conducted by lift/escalator workers which is not the
trade practice. Also, it is not the expertise of lift/escalator workers for conducting such kind of
works. '

We suggest that lift works and escalator works shall exclude any associated building works and
decoration works.
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(2) Clause 38: Subcontracting restricted ;

1) Except with the written approval of the Director, a registered lift contractor who
undertakes any lift works must not subcontract the works or any part of the works to
any other person who is not a registered lift contractor.

2) ...

3) This section does not apply to any works concerning the installation or demolition of a
lift. :

Clause 68: Subcontracting restricted _

1) Except with the written approval of the Director, a registered escalator contractor who
undertakes any escalator works must not subcontract the works or any part of the
works to any other person who is not a registered escalator contractor.

2) ...
3) This section does not apply to any works concerning the installation or demolition of an
escalator.
Comments:

During conducting the lift/escalator works, some building works, decoration works,
transportation works may be involved. In trade practice, these works would be subcontracted to
third party who is not RC. Under the Clause 38 & 68 of the Bill, all these works must be
conducted by RC which is deviated from existing practice. In addition, it is difficult for RC to
employ building workers, decoration workers and transportation workers as their direct labor
because these works only contributes small portion of the whole lift/escalator projects.

We suggest one more item to be added into Clause 38 and Clause 68 as below:

“This section does not apply any associated building works, decoration works and
transportation works.”
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(3) Clause 24: Issue of safety certificates by registered lift engineers
(6) If on examination under this section the registered lift engineer is of the opinion that
the lift or any of its associated equipment or machinery is not of good design and
construction or is not in safe working condition, the engineer -
a) must not issue a certificate under subsection (4); and
b) must within 24 hours after the examination is completed —

i) notify in writing the responsible person specified in subsection (10) of the
reasons for not issuing the certificate; and

i) report to the Director the result of the examination and the opinion of the
engineer. -

Clause 54: Issue of safety certificates by registered escalator engineers
(5) If on examination under this section the registered escalator engineer is of the opinion
that the escalator or any of its associated equipment or machinery is not of good design
and construction or is not in safe working condition, the engineer -
c) must not issue a certificate under subsection (3); and
d) must within 24 hours after the examination is completed —

i) notify in writing the responsible person specified in subsection (9) of the
reasons for not issuing the certificate; and
i) report to the Director the result of the examination and the opinion of the
engineer.
Comments:

In some cases, it is feasible for the registered lift/escalator engineer to notify in writing the
responsible person within 24 hours as required in Clause 24/54 of the Bill. For example, when
the examination is conducted on the day before holiday/Sunday and completed in the evening
(i.e. after office hour), especially for those buildings without employing property management
company, the registered lift/escalator engineer (RLE/REE) is difficult to identify who the
responsible person is and so the RLE/REE is not feasible to notify in writing the responsible
person within 24 hours.

We suggest using the wording “as soon as reasonably practicable” to replace “within 24 hours”

so as to cater the case similar to the aforesaid one. Moreover, the same wording “as soon as
reasonably practicable” is also used in Clause 28 (4) and Clause 58 (4).

Page 3 of 5



| ‘ LRCE L TE S SE4 TN
_ Otis Elevator Company
. : (H.K.) Limited

Your Ref No.: CB1/BC/7/10
Ref No.: EHS11087

(4) Schedule 1: Major Alteration, 1(w): any replacement, including any change in the type of
any safety components or safety equipment for the lift
Schedule 2: Safety Components for Lifts and Escalators, Part1: Lifts, ltem7: Any safety circuit
for a lift that contain any electronic component

Comments:

Under the above requirements, any replacement of printed circuit board which contains safety
circuit will be classified as Major Alteration. Several procedures are required for major alteration
including RLE issue Notice of commencement to EMSD before the works start, arrange RLE to
examine the lift after major alteration and then submit specified form to EMSD, EMSD may
arrange inspector to check and then issue permit for resumption.

Impractical
Requiring replacement of PCB to follow the aforesaid procedure is impractical. For example, in

trouble shooting, lift technician often replaces the PCB to test and identify the root cause of the
breakdown. Several replacements of PCB may be involved in one single trouble shooting work.
It is impractical to submit the Notice of commencement before the technician replaces the PCB.

Unnecessary long down time

In existing trade practice, after replacement of PCB and confirm the lift operation is normal, the
lift service will be resumed and let public to use the lift. However, under the new requirement,
even after replaced PCB, the service of lift cannot be resumed until RLE completes the
examination and submits the form to EMSD and then EMSD inspects the lifts and issue permit.
These procedures take at least a week. The user cannot the use the lift for at least one week
although the lift can operate normally. '

Insufficient number of RLE

Replacement of PCB occurs around one thousand times a day. Each replacement of PCB requires
RLE to examine. It means it require 1000 RLE to examine the lift due to PCB replacement per day.
The number of RLE is far below this figure. Therefore, it is not feasible to arrange RLE to
examine the lift for any PCB replacement case. .

We suggest to change item 1(w) of Schedule 1 as “any replacement, including any change in the

type of any safety components or safety equipment for the lift excluding any safety circuit for a
~lift that contains any electronic component” and add one more item:

1(x) any change in type of any safety circuit for lift that contain any electronic component
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(5) Schedule 1: Major Alteration, 2(d): Any replacement, including any change in the type, of
any safety component or safety equipment for escalator
Schedule 2: Safety Components for Lifts and Escalators, Part 2: Escalators: 1. A step for an
escalator, 2. A pallet for an escalator

Comments:

Replacement of step for escalators occurs almost every day. For example, some foreign objects
jammed between escalator comb and step and it caused damage to the step. Under such
circumstances, the damaged steps need to be replaced. Under the above schedules in the Bills,
the replacement of steps is classified as major alteration. Several procedures are required for
major alteration including REE issue Notice of commencement to EMSD before the works start,
arrange REE to examine the escalator after major alteration and then submit specified form to
EMSD, EMSD may arrange inspector to check the escalator and then issue permit for
resumption. '

Unnecessary
Replacement of steps involves dismantling and installing the step. These two procedures

happened almost in each visit of routine maintenance of escalator {(i.e. every two weeks or
month for each escalator in Hong Kong) and are conducted by escalator workers who are
competent to conduct such works. Also escalator workers had their duties to ensure the work to
be conducted properly. The replacement of step is the same as what routine maintenance did.
There is no need to arrange a REE to examine the escalator after replacement of steps.

Unnecessary long down time

In existing trade practice, after replacement of step and confirm the escalator operation is
normal by the competent escalator worker, the escalator service will be resumed and let public
to use the escalator. However, under the new requirement, even after replaced step, the service
of escalator cannot be resumed until REE completes the examination and submits the form to
EMSD and then EMSD inspects the escalators and issue permit. These procedures take at least a
week. The user cannot the use the escalator for at least one week although the escalator can
operate normally.

Unfavorable effect

As under the new requirement replacement of steps would induce longer suspension of
escalator service, some owners would unwilling to replace the step even though some steps
need to be replace. Eventually some imperfect step may still installed at the running escalators
which in turn may cause danger to the users.

We suggest to change item 2(d) of Schedule 1 as “any replacement, including any change in the
type of any safety equipment for the escalator” and add one more item:
2(i) any change in type of safety component for the escalator
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