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2 April 2002
Ms. Bernice Wong,
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Hong Kong

Dear Ms. Wong,

Statute Law (Miscellaneous Provisions) Bill 2001

In my letter dated 15 March 2002, in reply to yours dated 11 March 2002, |
noted that we would send a separate reply to the question regarding Part X of the
Bill after obtaining further advice. Please see our reply set out below.

Part X Non-immunity clauses

Since the amendments in Part X do not have retrospective effect, please clarify
whether the word “Crown” would be construed according to section 2 of
Schedule 8 to the Interpretation and General Clauses Ordinance (Cap. 1) on or
after 1 July 1997.

The object of the amendments in Part X of the Bill is to give effect to a suggestion
made by the Bills Committee when considering the Adaptation of Laws (No. 16)
Bill 1999, namely, to replace “Crown” by “Government” by way of a law reform
exercise (see paragraphs 14 to 17 of the report of the Bills Committee on the
Adaptation of Laws (No. 16) Bill).  Therefore, the word “Crown” in the non-
Immunity clauses is not construed according to section 2 of Schedule 8 to the
Interpretation and General Clauses Ordinance (Cap. 1).



Yours sincerely,

( Michael Scott)
Senior Assistant Solicitor General



