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Secretary for Financial Services By Fax (2868 5279) and By Post
  and the Treasury
Financial Services and the Treasury Bureau 10 April 2003
(Attn: Mr Ivanhoe CHANG

AS (Tsy)(R)2)
5/F, East Wing
CGO, Lower Albert Road
Central, Hong Kong

Dear Mr CHANG

Stamp Duty (Amendment) Bill 2002

We refer to your letter of 9 April 2003.

We note that in the Administration's response to "Summary of
concerns/comments raised in submissions", the reason for the proposal for the
Collector to request for presentation of an instrument for inspection at any time after
an application for stamping is made, both before or after the issuance of the stamp
certificate, is to allow the Collector to check possible under-consideration for revenue
protection purpose.  In the light of section 4(5) of the Stamp Duty Ordinance (Cap
117) that no action shall be brought for the recovery of any stamp duty with respect to
any instrument more than 6 years from the expiration of the time for stamping such
instrument, should the power of the Collector to request for presentation of the
instrument for inspection under the proposed section 18I be restricted to within 6 years
from the expiration of the time for stamping such instrument?

It is appreciated that your reply, in both Chinese and English, could
reach us by 17 April 2003.

Yours sincerely

(Monna LAI)
Assistant Legal Adviser
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S for J (Attn: Ms Lonnie NG)
CIR (Attn: Miss Mary WONG)


