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Ms Miranda Hon
Clerk to Public Accounts Committee
Legislative Council Building
8 Jackson Road
Central
Hong Kong
Dear Ms Hon,

The Director of Audit’s Report on the
Results of Value for Money Audits (Report No. 40)

Chapter 5: Subvention for Staff Emoluments
of the Legislative Council Commission (LCC)

Thank you for your letter of 17 June 2003. The information requested by
the Public Accounts Committee is set out below.

Item (2

2. The funding we allocate to the Legislative Council Commission (LCC)
under the Resource Allocation Exercise (RAE) process represents the resources
supported for new or enhanced services. The resources allocated become part of the
one-line vote (OLV) and the LCC has the flexibility to deploy funds among
expenditure components in the most economical way as it sees fit, so long as the
services are provided as specified in LCC’s resource bid. Furthermore, as the LCC is
not under the Administration’s establishment controls, it determines the staff mix,
ranks and grades, and number of posts at its own discretion and has the flexibility to
create or delete posts to suit its operational expedience.
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item

3. When LCC submits bids for new resources, apart from justifications for
the bids, the amount of new money requested will have to be supported by cost
estimates. These may be expressed in terms of staff cost and other day-to-day
operational expenses. Staff cost data may include salaries and other salary-related
costs such as cash allowance and contract gratity. All these cost estimates will be
taken into account in assessing the amount of resources to be allocated. However, as
mentioned in para. 2 above, once the new resources have been altocated for a particular
new or enhanced service, the resources form part of the OLV and there is no
requirement that the LCC must spend the resources allocated in accordance with the
cost estimates in the resource bid.

Yours sincerely,

SF

( Stanley Ying)
for Secretary for Financial Services and the Treasury
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