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Secretary for Commerce, Industry and Technology 13 October 2006
(Attn:  Mr Franco KWOK, Assistant Secretary
(Communications and Technology)B1)
Communications and Technology Branch
Commerce, Industry and Technology Bureau
2/F Murray Building
Garden Road
Central BY FAX
Hong Kong Fax No. : 2511 1458

Dear Mr Kwok,
Unsolicited Electronic Messages Bill
Thank you for your letter of 22 September 2006.

Regarding the Chinese text of the Bill, I set out below my comments and
observations for your consideration:

Chinese text proposed for “recklessly”

It is noted that the word “recklessly” appears in a number of provisions proposed in
the Bill, for example, clauses 14(3), 15(3), 16(3), 17(3), 18(3), etc., and the Chinese
text proposed for the word is “[ @Eﬁ“[‘?”. However, it seems that under existing
Ordinances, this Chinese text is used In the context of making a statement or
furnishing information while in other contexts, “[</&ii<{\” is generally used. Since
the clauses in question do not relate to making statements or furnishing information,
would it be more appropriate to use “[*/di =" as the Chinese text of the word
instead?

Clauses 21(2) and 22(2)

Please make the Chinese and English texts match. If it is intended that a sandwiched
clause is appropriate, please do the same in the English text.



Clause 29

In clause 29(2), why is “{}&” proposed as the Chinese text for “relevant”? As you
are aware, in a similar sect?on (i.e. section 28) of the Entertainment Special Effects
Ordinance (Cap. 560), the Chinese text of “relevant” is ﬁ'lzﬁ% Should the same
Chinese text be used in clause 29(2)?

Clause 30
In clause 30(1), should ?ELIF‘?*EIﬁ r:,tlﬂﬂ " be replaced by “JfU[* ¥ H F:'EIHH"?
Clause 34

It is noted that “[’f’srfj%” is proposed as the Chinese text for “relevant” in clause 34(1)

and (3). However, in a similar context in section 36D(1) and (3) of the
Telecommunications Ordinance (Cap. 106), the Chinese text used for the same word is
““EJFTJ". Is there any reason for using a different Chinese rendition in this Bill?

Clause 35

In clause 35(2)(b), please consider adding “[fi|” before #%F:f ” to make it consistent
with clause 35(2)(a).

Clause 37

In clause 37(1)(b)(ii), the meaning of “{f! rf@l: ;r[w JIpUAE [ is not

reflected in the corresponding English text. Moreover it appears from the English
text that “during such period as is reasonably required” should describe the search.
To make both texts match, please consider amending the Chinese text to “ H (I 4

HI }wﬁﬁ ”iH*% SR A ﬁl»,,é il [iﬁ,&iﬂ?ﬁ?%ﬂy HFW’ R RN
* F' [Ei/[lrmjﬂﬁp Al rr “m’wm;—ereg pETEY™. You may wish to refer to
the Chinese text of a srmllar provrsron (i.e. section 50(7)(b)) of the Police Force
Ordinance (Cap. 232).

Clause 46

(@ In clause 46(1)(b), is it appropriate to use “f*@"” as the Chinese text for
“relevant”? As you are aware, in a similar section (i.e. section 320(1)(d)) of
Cap. 106, “% " is used as the Chinese text for the same word.

(b) In clause 46(1)(e)(ii), would it be more appropriate to use “{f#% " instead of “%’
[’k as the Chinese text for “case”?



Clause 47

Should the Chinese text for “proceedings before the Appeal Board” be amended to
“ RETEE E’lff’ﬁi‘;f; FE A -7 to make it consistent with the Chinese text
proposed for “proceedings before a court” in the same clause?

Clause 52

(@) In clause 52(4), should “{s2-:~" before “;% ¥ be deleted?

(b) In clause 52(7), while “f=%=>" and “Z% ~>” may be appropriate in the context of
“fEF]” and ”ﬁff@ are they appropriate in the context of “Z.55” and “% & -Fﬁ
[=”? Would “¥% 1" be a more appropriate Chinese text for “imposed” in the
latter context?

Clause 54
In clause 54(3), please add “#%” before “$2:7%”.
| would appreciate it if you could let us have the Administration’s reply in

both languages on or before 25 October 2006.

Yours sincerely,

(Connie FUNG)
Assistant Legal Adviser

c.c.: DoJ (Attn: Miss Leonora IP, SGC)
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