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Dear Mr Au Yeung, 
 

Trade Descriptions (Amendment) Bill 2007 
 

 Thank you for your letter of 29 April 2008 to Ms Connie Szeto, Clerk to 
the Bills Committee, attaching the latest Committee Stage amendments to the 
proposed section 13A.  Set out below are my comments on the proposed 
Committee Stage amendments: 
 
 (a) While the English text of the proposed section 13A refers to “readily 

comprehensible”, the Chinese text proposed for the phrase is “可輕易閱

覽”.  Since the ordinary meaning of “comprehensible” is “that can be 
understood fully” (能充分理解), should the Chinese text for “readily 
comprehensible” be revised to “可容易理解”?  This will make the 
Chinese text consistent with that for the same phrase used in section 
19(3)(c)(ii) of the Personal Data (Privacy) Ordinance (Cap. 486).  If, 
however, it is intended that the information on signs should be easily read, 
should the English text be revised to “readily legible” and the 
corresponding Chinese text to “清楚易讀” or “清晰可閱”?  Please refer 
to paragraph 8 of the Smoking (Public Health) (Notices) Order (Cap. 371 
sub. leg. B) and section 41(2) of the Merchant Shipping (Local Vessels) 
(Works) Regulation (Cap. 548 sub. leg. I) in which “readily legible” is 
used.  

 
 (b) In the proposed section 13A(2)(b)(ii), should the Chinese text for 

“manner of presentation” be “顯示方式” to make the Chinese text for 
“manner” consistent with that for the same word in the proposed section 
13A(1)(b)? 
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 (c) In the proposed section 13A(2)(b)(ii), instead of using “apprehend”, 

would it be better to use “comprehend” in order to achieve consistency 
with the phrase “readily comprehensible” in the proposed section 
13A(1)? 

 
 (d) Is it intended that the proposed section 13A(3) is to deal with the 

situation where a retailer displays a sign which only indicates the price of 
goods while another sign is displayed indicating that the price shown on 
the sign is a price set with reference to a specific unit of quantity?  If so, 
should “set by reference to a unit of quantity” in the proposed section 
13A(3)(a) be deleted and in the proposed section 13A(3)(b), “that unit” 
be replaced by “the unit”?  

 
 As the above Committee Stage amendments will be considered by the 
Bills Committee at its meeting on 6 May 2008, you may wish to inform the Bills 
Committee of the Administration’s response to the above matters at the said 
meeting. 
 

 
Yours sincerely, 

 
 
 
 

(Connie FUNG) 
Assistant Legal Adviser 

 
 
 
 
 
cc: DoJ (Attn: Mr Gilbert MO, DLD(BD&A)) Fax No. 2536 8126 
 DoJ (Attn: Miss Karmen KWOK, GC) Fax No. 2536 8176 
 LA 
 SALA1 
 CCS(1)6 


