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Legislative Council Secretariat
Legislative Council Building

8 JacksonRoad

Central

(Attn: Miss Evelyn Lee)

Dear Miss Lee,

CB(1)2338/10-11(04)
FINANCIAL SERVICES BRANCH
FINANCIAL SERVICES AND
THE TREASURY BUREAU
GOVERNMENT OF THE HONG KONG
SPECIAL ADMINISTRATIVE REGION

15TH FLOOR
QUEENSWAY GOVERNMENT OFFICES
66 QUEENSWAY
HONG KONG

17 May 2011

Professional Accountants Ordinance (Cap. 50)

Professional Accountants (Amendment) Bylaw 2011 (L..N. 70 of 2011)

Thank you for your letter yesterday on the captioned subject.

On your question of whether there is a discrepancy between the English
and Chinese texts of bylaw 8(4), as the word “shall” does not appear in the
English text while the word “/E” is used in the Chinese equivalent, you may wish
to note that, according to the plain language policy adopted by the
Administration, “shall” is no longer used in legislative drafting. Depending on
the different contexts of provisions, “must” or simple present tense may be used
instead. Inthe context of the present case, due to the declaratory nature of the
provision, it is considered that the use of simple present tense is appropriate in

reflecting the policy intent.

A similar example can be found in section 28D(2)(a) of the Professional
Accountants Ordinance (Cap. 50). The English text reads —



“The requirements referred to in subsection (1) are that the company
concerned is and continues to be a qualified company and that the requirements
of paragraph (b) or, where appropriate, paragraph (c) are complied with in
relation toit.”

while the Chinese text is as follows —
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Yours sincerely,

c.c. Sr Govt Counsel of Dol





