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Schedule

Section 1 of Schedule 5

Definition of "Instrument holder"

English text is rendered as "Ry XELEBERIN" in the Chinese text.
Should the Chinese rendition rather be "% L EHAFR" or " NSRRI NE
RIEAERL"?  If this definition is to be removed from Schedule 5 to clause 2

of the Bill, please ensure that the same meaning of "instrument holder" does
apply in each and every provision of the Bill where the term appears. In
clause 38 of the Bill, for example, "instrument holder" does not seem to have
the same meaning.

1. In this definition, "whether the instrument is still in force" in the

Definition of "specified officer"

2. Please note Question 35 as set out in the Schedule to my letter dated
13 October 2015.

~ Section 2(1) of Schedule 5

3. In this section, "The court may not" in the English text is rendered as
"eERERIE". Under clauses 11(9) and 12(2) and (3) of the Bill, "may not" in
the English text ‘is rendered as "~A]". Should a consistent Chinese rendition
" be used? ' '

Section 2(1)(a)(1)(B) of Schedule 5

4, In the Chinese text, " ZHEFE A" should be "XXEEH A", in view

of the Chinese rendition of "instrument holder" in the English text of section 1
of Schedule 5. '

Section 2(2) of Schedule 5

5. Please clarify whether an occupation order is made in respect of any
premises that are a columbarium (as provided for in section 2(1) of Schedule 5)
or in respect of a columbarium (as provided for in section 2(2) of Schedule 5).
Should a consistent wording be used?
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6. The rules on the procedures relating to an application for an
occupation order and an appeal on a decision made by the court (including the
effect of an occupation order pending an appeal) have not been provided for in
the Bill. Will subsidiary legislation be made for providing these rules?

7. Please explain the reason(s) that the Director or an authorized officer
must give notice of the order to every person who has made a submission under
section 2(1)(b) of Schedule 5 but not to the owner of the premises and the
instrument holder (if any) of the columbarium concerned as well.

Section 2(3) of Schedule 5

8. When will an occupation order take effect if there is an appeal?

Section 2(3)(a) of Schedule 5

0. Please clarify the meaning of "the last day on which notice was given
in respect of the order under subsection (2)(a)". The relevant Chinese text is

"B SR HUBAINRE — HEAE 7 H". Do you mean "the last day on
which notice must be given in respect of the order under subsection (2)(a)"?

Section 2(3)(c) of Schedule 5

10. Please clarify the meaning of "the day set out in the order". Do you
mean the day of making the order or the day specified in the order?

Section 2(4) of Schedule 5

11. Should the offence under section 2(4) of Schedule 5 be extended to
cover the removal or defacing of the notice referred to in section 2(1)(a)(ii) of
Schedule 5 without lawful authority or reasonable excuse?

Section 3(2) of Schedule 5

12. In the English text, should a person "must not", instead of "may
not", enter or remain on any columbarium subject to an occupation order in
view of the offence under section 3(6) of Schedule 57  Please note the relevant
Chinese rendition is "~ 5",

13. Please explain the reason(s) for providing that persons (except for
those referred to in section 3(2)(a) and (b) of Schedule 5) including an owner of
the columbarium premises need to obtain a permit from the specified officer in
order to enter or remain on the columbarium concerned.
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14, Should section 3(2) of Schedule 5 be expressly made subject to
section 3(3) of Schedule 5 for the sake of clarity?

Section 3(4)(¢) of Schedule 5

15. In the Chinese text, "B #ESTE" should be "BiHELEUHEST" and "BZ A
B2l should be " A BB IEHEET", as in the Chinese text of
section 3(4)(b) of Schedule 5

Section 4 of Schedule 5

16. Since this section deals not only with variation but also cancellation
of an occupation order, please consider to amend the heading of this section to
reflect so.

17. Similar to Question 6 above, will subsidiary legislation be made for
providing the detailed rules on the procedures relating to an application for a
variation or cancellation of an occupation order, as well as on the appeal
mechanism? |

Section 5(1)(a) and (b) of Schedule 5

18. For due compliance with the ash disposal requirements, please set out

~ expressly the meaning of "reasonable hours” in this section. For example, the

minimum number of hours and the operating hours in each day during which the
ashes have to be made available for return.

Section 5(2) of Schedule 5

Definition of "eligible claimant”

19. In paragraph (b) of the definition, is it appropnate to describe
someone as "the owner of the ashes"?

20. Please replace "in accordance with any law applicable to item or
ashes" with "in accordance with any law applicable to the item or ashes".

Definition of "instrument holder"

21. Please note Question 1 regarding the Chinese rendition of "the
instrument is still in force". '



Definition of "overall claim period"”

22. Please provide the definition of "overall claim period" in relation to a
columbarium in respect of which the on-site portion of the prescribed ash
disposal procedures are carried out under section 7 of Schedule 5.  This term is
also used in relation to the carrying out of such procedures.

23. In the Chinese text of paragraph (a) of the definition, please add "E{"
after "GN HREIM

Section 6(1)(a) of Schedule 5

24, In the English text, "the person's intention" should be "the person's
intentions".

Section 6(1)( c) of Schedule 5

25. Section 11 of Schedule 5 provides for the keeping of a record of the
prescribed ash disposal procedures or the on-site portion of the procedures in
respect of a columbarium, but not "a record of dlsmterment" as referred in
section 6(1)(c) of Schedule 5.

Section 6(2)(b) of Schedule 5

26. In this section, "on the expiry of the on-site claim period" in the
English text is rendered as "7ERZBAHRRIAMERKR" in the Chinese text.
Should the relevant Chinese text be "{F 2455 A B R HAM B WE" or the relevant
English text be "after the expiry of the on-site claim period" instead? In the
latter case, should the time for delivery of the ashes to the Dlrector be specified
for the sake of certainty?

Section 6(3)(b) of Schedule 5

27. Please note Question 26 regarding "on the expiry of the on-site claim
period".

Section 6(4)(b) of Schedule 5

28. Please note Question 26 regarding "on the expiry of the on-site claim
period".



: Section 6(4)(b)(i1) of Schedule 5

29. In the English text, "the off-site period" should be "the off-site claim
period". '

Section 6(4)(c) of Schedule 5

30. The issues raised in Question-26 also apply in respect of "on the
expiry of the off-site claim period".

Section 7(1)(c) of Schedule 5

31. Please note Question 26 regarding "on the expiry of the on-site claim
period".

Section 7(1) of Schedule 5

32. Since the duty to keep a record under section 11 of Schedule 5 applies
to a person who carries out the on-site portion of the prescribed ash disposal
procedures in respect of a columbarium, should compliance with such a duty be
provided for in this section, as in section 6(1)(c) of Schedule 5?

- Section (1) of Schedule 5

33. Please provide a definition of "commencement of ash disposal notice"
as this term has been referred to in other provisions of this Bill.

34, Which of the notices specified in section (1)(a), (b), (c) or (d) is the
"commencement of ash disposal notice"? In section (1)(b), (c) and (d), please
clarify the meaning of "like notice". If all these notices are "commencement of
ash disposal notices", are they required to be published, posted or served at the
same time so as to ascertain, for the purposes of clauses 62(2)(a) and 64(4)(a) of
the Bill, the time within which the commencement of ash disposal notice has to
be given, and for the purposes of section 10 of Schedule 5, the number of sets of
ashes for calculating the expenses required to be paid. If so, should such a
requirement be provided expressly in this section?

35. With respect to section 8(1)(c) and (d) of Schedule 5 —
(a) please provide the mode of service for serving the notice; and

(b) in the Chinese text, please add "—{7;" before "JEARE S



Section 8(2) of Schedule 5

36. It seems unclear that an authorized representative must be appointed
under an agreement for the sale of an interment right under the Bill.
Section 2(e) of Schedule 4 only requires such an agreement to set out
arrangements for appointing and replacing authorized representatives.

Section 8(3)(a) of Schedule 5

37.  Section 3 of Schedule 7 provides that the requirement under clause 43
of the Bill to keep records of agreements for the sale of interment rights does
not apply to an agreement made before the enactment date. Does it include the
requirement under clause 43(4) of the Bill? If so, section 8(3)(a) of Schedule 5
seems to be redundant.

38. Which of the notice under section 8(1)(a), (b), (c) or (d) of Schedule 5
is "the notice" referred to in this section?

Section 8(4) of Schedule 5

39. In this section, "A notice required to be published and served under
subsection (1)" should be "A notice required to be published, posted and served
under subsection (1)".

Section 8(5) of Schedule 5

40. In the Chinese text, please replace ";B" with "HREJES", as the
Chinese rendition of "the notice" in the English text. , '

Section 9(2) of Schedule 5

41. In this section, "on the expiry of" in the English text is rendered as |
"[E %" in the Chinese text. Should the relevant Chinese text be "fE " or
the relevant English text be "after the expiry of" instead?

42. Please explain the policy reason(s) for providing that the ashes of a
deceased person may only be returned on the expiry of the first two months of
the overall claim period.

Section 9(3) of Schedule 5

- 43. In this section, "On the expiry of" in the English text is rendered as
"JEE{R" in the Chinese text. Should the relevant Chinese text be "JER;" or
the relevant English text be "After the expiry of" instead?



Section 9(4) of Schedule 5

44, Please explain how this section operates if the person carrying out the
on-site portion of the prescribed ash disposal procedures under section 7 of
Schedule 5 arranges for the return of ashes on-site for only two months.

Section 9(7)(b) of Schedule 5

45. In this section, "(the item (together with the ashes, if the person also
claims for the return of the ashes) is called specified item)" in the English text
is rendered as " (Wi WA TMEHZEZEEIRAHFR » ZWLEFZS
IR BRI " in the Chinese text. Should the Chinese rendition
rather be " GEY)EEZEEHIK WEZNNMEHZGEZEF RN EE%)?%P&?E
Bi¥) "7

Section 9(8)(a) of Schedule 5

46. In the Chinese text, please replace "FgHEA# " with "G EITEAYIH",
- as the Chinese rendition of "the specified item" in the English text.

Section 9(8)(b) and (c)(i) of Schedule 5

47. In the Chinese text, please replace "fEREY " with "EZIEEHY)A", as
the Chinese rendition of "the specified item” in the English text.

Section 9(6) and (8) of Schedule 5

48. The rules on the procedures relating to an application for a court order
(including the appeal mechanism) have not been provided for in the Bill.  Will
subsidiary legislation be made for providing these rules?

Section 10(2) of Schedule 5

49. In the English text, "a set of ashes are" should be "a set of ashes is".

50. Please give the justification for requiring a person to whom a set of
ashes is returned by the ash handler to pay half of the expenses under this
section. Since such a person is required to pay the ash handler on the return of
the ashes, how could the "reasonable expenses" referred to in section 10(1) of
Schedule 5 be ascertained at that time as all the relevant procedures have not yet
completed?



Section 11(1)(b) of Schedule 5

51. What kind of information the Administration intends to be required
under this section? Will such requirement(s) be made by the Licensing Board
by way of subsidiary legislation?

Section 12 of Schedule 5

52. In the Chinese text, "#7#E A B" should be "JE&H#E A E", in view of

the Chinese rendition of "authorized officer" in the English text of clause 2(1) of
the Bill.

53. Please clarify the legal consequence(s) for failing to take the steps as
required by the Director or an authorized officer under this section.

Heading of section 13 of Schedule 5

54. In the English text, "prescribed ash disposal procedure" should be
"prescribed ash disposal procedures".

Section 13(1) of Schedule 5

55. In the English text, please clarify whether the word "completely" is
redundant. ,

Se(_:tion 13(1)(a) of Schedule 5

- 56. Please note Question 26 of my letter dated 13 October 2015 regarding
contravention of clauses 59 and 60 of the Bill.

Section 13(1)(b)(ii) of Schedule 5

57. This section seems to be redundant as a person has carried out the
on-site portion of the prescribed ash disposal procedures in respect of a
columbarium only if he has, among other things, delivered to the Director, on
the expiry of the on-site claim period, the ashes that are not returned to an
eligible claimant pursuant to section 7 of Schedule 5.  Please clarify.

Heading of section 14 of Schedule 5

58. Are all the ashes referred to in section 14 of Schedule 5 abandoned?
- Is it appropriate to use the word "abandoned"?



Section 14(1) of Schedule 5

59. Please confirm whether scattering of ashes in gardens of
remembrance or at sea will be one of the manners of disposing the ashes by the
Director pursuant to this section.

Section 14(2) of Schedule 5

60. Please clarify the meaning of "proceedings are pending in the court".
If the Director actually knows that there are proceedings pending in the court in
respect of the ashes in question, could he still dispose the ashes in any manner
that he thinks fit under section 14(1) of Schedule 5 if no person has, by written
notice, informed him so?

Section 15(1)(a) of Schedule 5

61. Clauses 59 and 60 of the Bill have not imposed obligations to carry
out the prescribed ash disposal procedures. Please amend.

Section 15(3) of Schedule 5

62. Please clarify the meaning of "supervision and departmental charges".

Section 15(4) of Schedule 5

63. In the Chinese text, should "A]" rather be "/H", as the Chinese
rendition of "must" in the English text?

Section 15(5) of Schedule 5

64. Since interest is recoverable as part of the expenses from a_person
who is liable for the expenses under section 15(1) of Schedule 5 at the annual
rate of 10% commencing one month after the date of service of the certificate
on the person, should the Chinese text of this section be amended as "HiEHE

ORI B R R BT A E BRE | @R - FHERR 10%
ROF S AE R B — &Ry - ARZAGERT"?

65. Please give the justification for charging an interest at the annual rate
of 10% under this section.

Section 15(8) of Schedule 5

60. In the English text, please add "as evidence" after "admissible".



" Heading of section 16 of Schedule 5

67. "Director to prov1de information on ash disposal by columbana

is rendered as "BEEEBIKZEMBREEIKZIEMER". Should the Chinese
rendition be "BREEHMNRBERZEMRE FIKINER" instead?

Section 16(1) of Schedule 5

68. The list to be kept by the Director under section 16(1)(a), (b) and (c)
of Schedule 5 only covers matters in respect of prescribed ash disposal
procedures, but not the on-site portion of the prescribed ash disposal procedures.
Please explain the reason(s) for such exclusion. Please also clarify the
reason(s) for not imposing a duty on the Director to keep such a list.

Heading of section 17 of Schedule 5

69. In the Chinese text, should "HME KB ERR" be "BREKREER

F&" instead, as the Chinese rendition of "Alternative ash disposal procedures”
in the English text?

Section 17(2) of Schedule 5

70. In the English text, should "it is satisfied" rather be "the Director is
satisfied"?

The Chinese rendition of "the ashes" in Schedule 5

71. It is noted that in Schedule 5, "the ashes" in the English text is
rendered as "E K" or " RS K" in the Chinese text. For example, in section
6 of Schedule 5. Please review to ensure consistency.

Clause 65(2) of the Bill

72. Please amend this clause to provide that a specified officer may also
take any steps that may be necessary for carrying out the prescribed ash disposal
procedures in respect of a columbarium if the on-site portion of the procedures
or any step in them are or is not carried out.

Clause 65(6) of the Bill

73. Since section 4 of Part 1 of Schedule 5 deals with variation and
cancellation of an occupation order, please amend the description of Part 1 of
Schedule 5 as set out in clause 65(6) of the Bill so as to reflect that Part 1 of
Schedule 5 also deals with these matters.





